Acasă
Slăbeşti Mâncând
Prajitura cu crema de biscuiti Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta preluata si adaptata de la Jeni Stancu, Rm. Valcea.

 

prajitura_crema_biscuitiBlat:

6 oua

140 g fructoza

200 g premix patiserie "Slabesti mancand"

50 ml ulei

 

Bateti albusurile spuma. Adaugati fructoza si mai bateti putin. Adaugati galbenusurile, bateti inca putin. Turnati uleiul in fir subtire si bateti sa-l incorporati.

Adaugati premixul de patiserie si amestecati cu paleta usor, cu miscari sus-jos, sa nu scoateti aerul din compozitie, pana incorporati premixul.

Coaceti in cuptorul incins la 175 grade Celsius (circa 25 minute), pana devine aurie, faceti proba cu scobitoarea).

 

Crema 1:

150 g biscuiti petit-beurre de casa, reteta aici

140 g fructoza

140 g fructoza pudra (macinata prin rasnita de cafea)

150 g nuci, sau nuci+alune

125 ml apa

200 g unt 82% grasime

 

Topiti 140 g fructoza pana se caramelizeaza, apoi turnati apa si lasati pe foc, amestecand, pana se topeste caramelul.

Intre timp, sfaramitati biscuitii intr-un vas.

Cand s-a topit caramelul, adaugati biscuitii si lasati sa se raceasca.

Rumeniti putin nucile si alunele (daca puneti si alune), apoi macinati-le prin robot.

Frecati spuma untul cu fructoza, apoi adaugati biscuitii raciti, mai frecati putin. Adaugati nucile si alunele.

Puneti crema 1 pe blat.

 

Crema 2: e de fapt frisca

600 g smantana nefermentata 35% grasime (eu folosesc Dorna)

2 linguri fructoza pudra

zeama de la 1/2 lamaie.

 

Lasati 15-20 minute smantana in congelator cu paletele de la mixer in ea.

O bateti cu fructoza pudra si catre sfarsit adaugati zeama de lamaie.

 

Puneti frisca pe blat si radeti ciocolata neagra pe deasupra.

 
Bomboane "Rafaello" Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta preluata si adaptata de la Jeni Stancu, Rm. Valcea.

 

bomboane_rafaelloIngrediente:

200 g unt 82% grasime

140 g fructoza pudra (fructoza macinata la rasnita de cafea)

100 g nuca de cocos

200 g lapte praf fara zahar

50 g alune de padure

1 capacel esenta de vanilie

cam 50-60 g nuca de cocos pentru ornat

 

Frecati spuma untul cu fructoza pudra si esenta de vanilie. Amestecati cu laptele praf si nuca de cocos.

Lasati circa 30-40 minute la frigider sa se intareasca putin (pentru a modela mai usor bomboanele).

Modelati bomboane, cu cate o aluna de padure intreaga la mijloc si le dati imediat prin nuca de cocos.

Pofta buna!

 
Plăcintă cu mere (de post) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Aluatul acesta e deosebit de gustos si merge la placinte cu diverse umpluturi, la carnaciori inveliti in aluat. Mai ales imediat dupa racire are consistenta placuta a unui foetaj( mai taranesc, cu foite mai grosute, nu e ca acela fin frantuzesc, dar oricum foarte gustos), ulterior se mai inmoaie. dar tot gustos ramane. E probabil singura placinta la care nu lasam deoparte marginile, marginile sunt grozav de gustoase :))

Reţetă adaptată din cărticica „Prăjitura Draga mea”,alt

numărul din decembrie 2004, pagina 87

Tavă recomandată: 32 cm x 23 cm

Umplutura

2,2 - 2,5 kg mere pentru plăcintă

Scorţişoară după gust (1-2 linguriţe)

1-2 linguri aluloza daca merele nu sunt dulci( eu folosesc soiul Idared si nu indulcesc deloc amestecul)

20 g unt( folosesc unt ghee)

Curăţaţi merele şi daţi-le pe răzătoarea mare. Stoarceti-le bine de suc şi

le puneţi la călit pe foc mic cu puţin unt si scortisoara. Folositi doar putin ulei, daca faceti prajitura de post. Când s-au înmuiat uşor le lăsaţi deoparte la răcit.

Citeşte mai mult...
 
Biscuiţi cu ciocolată Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

La sugestia unei cititoare, care a încercat reţeta de Fursecuri cu ciocolată fără nucă şi a fost extrem de mulţumită de rezultat, am verificat această variantă propusă.

Vă propun această nouă reţetă, veţi obtine nişte biscuiţi fragezi şi gustoşi, foarte potriviţi pentru o siestă cu prietenele, alături de o cană de ceai aromat...

 

Ingrediente:

100 g unt la temperatura camerei

Citeşte mai mult...
 
Prăjitură alb-negru Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

prajitura_alb_negru
O reţetă improvizată din mai multe surse de către cumnata mea Carmen.
Tavă recomandată : 32 cm x 22 cm

E o prăjitură însiropata şi cremoasă, cu un gust care ne aminteşte cu nostalgie de prăjiturile din cofetăriile copilăriei noastre...

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 61 62 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions