Acasă
Slăbeşti Mâncând
Fursecuri marocane - ideale si in etapa de slabire Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Aceste fursecuri se numesc ghriba si sunt preparate traditionale marocane. Am gasit reteta pe www.jamilacuisine.ro si am adaptat-o la regulile indicilor glicemici.

Au un indice glicemic foarte scazut datorita prezentei majoritare a fainii de susan (susan macinat) si a fainii de migdale, astfel ca pot fi consumate si in etapa de slabire (unde se consuma preponderent alimente cu indice glicemic foarte scazut). Sunt foarte usor de facut si gustoase, merita incercate.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Chec cu lamaie Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta este preluata de aici

http://www.jamilacuisine.ro/chec-cu-lamaie-reteta-video/

La acest link veti gasi clip video cu modalitatea de preparare. Va marturisec ca eu am schimbat un pic tehnologia, pentru a ma asigura ca iese pufos.

E un chec aromat si gustos. Sfat pentru a obtine coaja de lamaie (ca sa nu fie amara): puneti un vas cu apa la fiert; cand apa clocoteste, aruncati cate o lamaie in apa, lasati 10-15 secunde, apoi o scoateti si o puneti la racit; dupa ce s-a racit bine, radeti coaja.

Citeşte mai mult...
 
Cornulete cu bors - de post Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Foarte, foarte gustoase! Reteta este preluata de la mama mea. Ies cam 24 cornulete marisoare (tava mare a cuptorului).

Aluat:

330 g premix patiserie "Slabesti mancand"

1 lingura rasa fructoza

 

Citeşte mai mult...
 
Biscuiti de post( ideali si in cura de slabire) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Acesti biscuiti, pe langa faptul ca sunt de post (cel putin cred ca e voie sa folosim la gatit vinul in post, sper), sunt foarte buni si pentru cei care se afla la etapa de slabire.alt

Cum explic in sectiunea "Metoda", la rubrica "Slabire", in etapa de slabire utilizam alimente cu IG foarte mic.

La acesti biscuiti jumatate din faina este reprezentata de pudra de migdale macinate, ceea ce le scade mult IG (si asa scazut). Sfat: pentru cei carora le place gustul de cacao, puteti inlocui 1-2 linguri din cantitatea de premix "slabesti mancand" cu cacao (ceea ce va insemna un IG apropiat de al unei salate verzi!!!).

 

Citeşte mai mult...
 
Prajitura taraneasca cu magiun de prune Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Foarte gustoasa! Este o reteta preluata de la o matusa, o reteta din zona Ardealului (Satu Mare).

 

Ingrediente:

250 ml lapte (de migdale sau smantana nefermentata diluata cu apa)

250 ml ulei

150 g fructoza

2 oua mari

 

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions