Acasă
Slăbeşti Mâncând
Prajitura cu nuci si crema de branza Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

O prajitura cu o combinatie interesanta: blat cu nuci si crema de branza, oua  alt

si unt. O crema usoara, placuta....

Reteta am preluat-o si am adaptat-o de aici, insa am marit putin cantitatea

de fructoza si am redus cantitatea de branza de vaci.

Merita incercata.

Ingrediente:

Pentru blat:

6 albusuri

Citeşte mai mult...
 
Biscuiti petit beurre de casa Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Imi doream de mult sa gasesc o reteta buna de biscuiti petit beurre de casa.alt

Unul din deserturile mele preferate este salamul de biscuiti - iar de cand nu mai am cum produce biscuiti "slabesti mancand", evident ca nu am mai

preparat acest desert....

Se fac foarte simplu si sunt grozav de gustosi. Sunt mai gustosi decat cei din

comert si la voi acasa puteti sa-i preparati din ingrediente sanatoase, fara

emulgatori si mai stiu eu ce alte nenorociri....

Reteta am preluat-o de aici, e foarte bun blogul "Retete ca la mama" al Laurei

Laurentiu.

Citeşte mai mult...
 
Ciocolata de casa cu lapte praf Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Imi place grozav de mult ciocolata facuta in casa!   alt

In plus - avem posibilitatea de a controla ingredientele cu atentie, deci e o

varianta mult mai buna decat ciocolata din comert.

Daca adaugam fructe bogate in antioxidanti, obtinem un dulce sanatos si

gustos, mai ales ca si cacaoa este bogata in antioxidanti.

In plus, puteti inlocui o parte din cacao cu pudra de roscove (sau chiar total,

daca va place aroma) - un alt

Citeşte mai mult...
 
Chec cu mac si lamaie Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Racoros si aromat, reteta este preluata de aici.  alt

Merge foarte bine la cafea, la un ceai. 

Eu am facut o portie pe care am copt-o in 2 tavite mici de chec.

 

Ingrediente:

5 oua 

220 g fructoza (90 g pentru galbenusuri, 130 g pentru albusuri)

5 linguri ulei rapita

Citeşte mai mult...
 
Ciocolata de post cu nuca de cocos Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Ciocolata de casa, de post si fara fierbere (doar incalziti untul de cacao sau de cocos).  alt

Reteta am preluat-o de aici, insa am adaptata-o putin in functie de gustul meu. 

Am folosit unt de cacao, deoarece untul de cacao are temperatura de topire mai mare decat cel de cocos, astfel ca nu e nevoie sa tineti ciocolata in frigider. Si mie imi place mai mult consistenta mai cremoasa pe care o da untul de cacao retetelor cu ciocolata.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions