Scris de Gabriela Man
|
Va asigur ca e minunat de gustoasa!
Am facut-o si eu o data, insa, din pacate, nu fusesem
atenta ca putem subtia putin blatul de ciocolata cu lapte,
astfel ca am pus-o foarte greu in tava si mi-am zis ca o voi
mai incerca o data. Insa gustul...gustul a fost divin!
Pentru aceasta prajitura minunata m-am hotarat sa
pun pentru iarna si cirese congelate, pana acum congelam
doar afine si visine.
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de Gabriela Man
|
Va marturisesc cinstit ca mi-a fost teama sa ma apuc de
preparat sufleul de ciocolata. Citeam ca e greu de preparat,
ca e piatra de incercare a unui bucatar, iar eu chiar nu sunt un Chef :)
Dar, mi-am zis, ce poate sa se intample?! Nu o sa iasa si o
sa-l mananc singura, ascunsa si renunt la aceasta reteta.
Surpriza a fost uriasa: e teribil de simplu de preparat! Important e
sa nu il coaceti mai mult decat trebuie, ca sa ramana "lava" aceea
de ciocolata care se scurge cand decupam sufleul.
Deci, curaj! Daca mie mi-a iesit, garantat va iese si voua!
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de Gabriela Man
|
O reteta foarte interesanta, mai ales ca sunt care se tem de
framantatul cozonacilor.
Daca ma intrebati pe mine, eu prefer tot reteta de cozonac
trandafir, mai ales ca eu nu framant niciodata cu mana, nu
stiu tehnica - bag paletele spirala ale mixerului in functiune s
i in 5-6 minute am un aluat framantat perfect.
De ce spun ca prefer varianta framantata - iese mai
deschis putin la culoare, mai fin...totusi, si lucrarea
aluatului are scopul ei, acela de a forma "bila" de gluten necesara unui aluat mai fin.Â
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de Gabriela Man
|
Reteta este primita de la Mihaela Draghici, o buna prietenaÂ
si o veche clienta a fainurilor "Dr. Man".
O redau asa cum am primit-o.
Puteti inlocui margarina cu unt 82% grasime.
ÂÂÂ
Ingrediente: un pachet de margarina Rama Maestro (250gr)
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de Gabriela Man
|
Asa era trecuta pe blogul de unde am preluat-o si am
adaptat-o, asa am numit-o si eu.
Imi aminteste de prajiturile facute de sarbatori in zona
Ardealului: cu 2 blaturi, cu nuca, cu ciocolata...
Am preluat-o de aici, insa am redus la jumatate cantitatile.
Prajitura aceasta e suficient de satioasa incat sa fie servita
portii delicate.
Am copt blaturile intr-o tava micuta, 17x24 cm. Puteti dubla
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
<< Început < Anterior 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Următor > Sfârşit >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |