Acasă
Slăbeşti Mâncând
Prajitura cu ciocolata, branza si cirese Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Va asigur ca e minunat de gustoasa!alt

Am facut-o si eu o data, insa, din pacate, nu fusesem

atenta ca putem subtia putin blatul de ciocolata cu lapte,

astfel ca am pus-o foarte greu in tava si mi-am zis ca o voi

mai incerca o data. Insa gustul...gustul a fost divin!

Pentru aceasta prajitura minunata m-am hotarat sa

pun pentru iarna si cirese congelate, pana acum congelam

doar afine si visine.

Citeşte mai mult...
 
Sufleu de ciocolata Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Va marturisesc cinstit ca mi-a fost teama sa ma apuc dealt

preparat sufleul de ciocolata. Citeam ca e greu de preparat,

ca e piatra de incercare a unui bucatar, iar eu chiar nu sunt un Chef :)

Dar, mi-am zis, ce poate sa se intample?! Nu o sa iasa si o

sa-l mananc singura, ascunsa si renunt la aceasta reteta.

Surpriza a fost uriasa: e teribil de simplu de preparat! Important e

sa nu il coaceti mai mult decat trebuie, ca sa ramana "lava" aceea

de ciocolata care se scurge cand decupam sufleul.

Deci, curaj! Daca mie mi-a iesit, garantat va iese si voua!

Citeşte mai mult...
 
Cozonac fara framantare Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

O reteta foarte interesanta, mai ales ca sunt care se tem dealt

framantatul cozonacilor.

Daca ma intrebati pe mine, eu prefer tot reteta de cozonac

trandafir, mai ales ca eu nu framant niciodata cu mana, nu

stiu tehnica - bag paletele spirala ale mixerului in functiune s

i in 5-6 minute am un aluat framantat perfect.

De ce spun ca prefer varianta framantata - iese mai

deschis putin la culoare, mai fin...totusi, si lucrarea

aluatului are scopul ei, acela de a forma "bila" de gluten necesara unui aluat mai fin. 

Citeşte mai mult...
 
Prajitura cu magiun de prune si coca rasa Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta este primita de la Mihaela Draghici, o buna prietena alt

si o veche clienta a fainurilor "Dr. Man".

O redau asa cum am primit-o.

Puteti inlocui margarina cu unt 82% grasime.

 

Ingrediente:
un pachet de margarina Rama Maestro (250gr)

Citeşte mai mult...
 
Prajitura fantastica Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Asa era trecuta pe blogul de unde am preluat-o si amalt

adaptat-o, asa am numit-o si eu.

Imi aminteste de prajiturile facute de sarbatori in zona

Ardealului: cu 2 blaturi, cu nuca, cu ciocolata...

Am preluat-o de aici, insa am redus la jumatate cantitatile.

Prajitura aceasta e suficient de satioasa incat sa fie servita

portii delicate.

Am copt blaturile intr-o tava micuta, 17x24 cm. Puteti dubla

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions