Acasă
Slăbeşti Mâncând
Aluat cu crestere lenta( pentru pizza, focaccia etc) Imprimare Email
Scris de DrMan   

M-am indragostit de aluatul acesta! E pentru prima data cand mi-a iesit perfect blatul de pizza - crocant la suprafata, gust bun, copt cum trebuie. O minune de aluat despre care nici nu mi-as fi inchipuit ca se prepara atat de simplu!

Daca eu, care chiar nu sunt o maestra in ale bucatarie( sunt doar tipicara), am reusit sa il prepar, garantat si voi veti putea!

Citeşte mai mult...
 
Quinoa, "cereala mama" Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Quinoa este o planta nativa din America de Sud,alt

supranumita de bolivieni "cereala mama". In realitate

este o pseudocereala cultivata pentru semintele ei.

La noi nu este cunoscuta prea bine, din pacate,

mai mult vegetarienii cunosc beneficiile extraordinare

ale acestei plante.

Pentru inceput, va spun ca are un gust extraordinar, eu

m-am indragostit de ea, o sa va spun in finalul articolului

cum o puteti gati, prin urmare merita sa citit tot articolul,

ca sa aflati si calitatile ei nutritionale de top.

Citeşte mai mult...
 
Pulpa de porc coapta cu suc de mere Imprimare Email
Scris de DrMan   

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din originalul publicat aici. Pentru ca nu aveam cidru, am folosit o combinatie de suc de mere natural cu un vin rosu sec. Pentru ca nu consum dovleac, avand indice glicemc mare, am folosit ca si garnitura cartofi dulci (care au acelasi gust). Cartofii dulci, desi au indice glicemic mediu, cer putina insulina dupa descarcarea de glucoza, motiv pentru care pot fi combinati cu proteina animala.

A iesit o bunatate! Un regal de arome si texturi!

Citeşte mai mult...
 
Salsa de avocado si mango Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Aromata si racoroasa, poate fi consumata sub forma dealt

salata aperitiv, sau poate fi o garnitura la peste, carne

de pui, carne de vita.

Ingrediente pentru 2 portii:

1 mango copt, taiat cubulete

1 avocado taiat cubulete

1 ceapa rosie micuta

2-3 linguri frunze de patrunjel sau de coriandru, tocate

1-2 linguri zeama de limeta sau de lamaie

1-2 linguri ulei de masline extravirgin

sare

Se amesteca toate, dregeti cu zeama de limeta, sare si ulei. Lsati 15-20 minute la rece, inainte de servire.

Pofta buna!

 
Tescovina - un elixir al tineretii si sanatatii Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Tescovina este ceea ce ramane dupa prepararea vinului,alt

este formata din coji, urme de pulpa si samburi de struguri.

Tescovina este considerata un adevarat elixir al tineretii si al sanatatii, deoarece este foarte bogata in resveratrol, cel mai puternic

antioxidant natural cunoscut pana in prezent.

Va reamintesc ca oxidarea este procesul care sta la baza

imbatranirii si imbolnavirii noastre. Practic ne oxidam, "ruginim".

Antioxidantii sunt moleculele care lupta cu acest proces,

care incearca sa repare stricaciunile produse.

Acest resveratrol se gaseste in cantitati foarte mari in struguri,

in special in cei de culoare inchisa (rosu inchis, cu cat sunt

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions