Acasă

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Slăbeşti Mâncând
Ketchup de casa Imprimare Email
Scris de DrMan   

Reteta este trimisa de o prietena de pe facebook, Carmen Nicoleta Mihaila. Din aceste cantitati ies circa 2-2,2 litri ketchup. Mierea o puteti inlocui cu sirop de agave sau cu fructoza.

Ingrediente:

 

3 kilograme de rosii carnoase
1,5 kilograme de ardei gras sau capia, de preferinta rosii (eu am avut rosii); daca doriti un ketchup picant,

Citeşte mai mult...
 
Paella cu fructe de mare Imprimare Email
Scris de DrMan   

De mult timp imi doream sa incerc sa gatesc paella cu fructe de mare, insa va marturisesc - imi era teama ca nu ma pricep la prepararea fructelor de mare proaspete (eu nu agreez consumul celor congelate, exista riscul sa fie alterate si recongelate). Astazi mi-am facut curaj, am purces la cumparaturi, am studiat internetul sa vad cum se curata calamarii si baby caracatitele (in copilarie mama nu m-a hranit cu fructe de mare :))) ).

Rezultatul e spectaculos! Paella isi merita renumele cu adevarat, este un preparat absolut delicios, aromat si aspectuos. Un fetival al simturilor! Va voi explica pas cu pas cum am procedat, presupun ca sunt persoane care, ca si mine, nu au experienta in prepararea fructelor de mare, insa daca respectam niste reguli simple, va iesi totul

Citeşte mai mult...
 
Supa cremă de ciuperci Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

400 g ciuperci (champignon sau amestec mixt)
1 litru de apă
1,5 lingură premix patiserie „Slăbeşti Mâncând”
200 ml smântână slabă
Sare, piper
Pătrunjel verde

Spălaţi ciupercile şi le puneţi la fiert în apă rece aproximativ 30-40 minute.

După ce au fiert puneţi deoparte câteva bucăţi, restul le pasaţi cu zeama în care au fiert.

Puneţi din nou la fiert piureul rezultat şi adăugaţi premixul dizolvat în puţină apă rece.

Fierbeţi 10 minute, dregeţi cu sare şi piper. Opriţi focul, adăugaţi smântâna şi ciupercile păstrate tăiate felii.

 
Tort Sacher Imprimare Email
Scris de DrMan   

Este foarte celebru tortul Sacher, orice persoana care a mers vreodata la Viena, a dorit sa serveasca o felie din acest magnific desert vienez.

Cantitatile pe care le gasiti in aceasta reteta sunt pentru o forma cu diametrul de 18-20 cm. Insa eu va sfatuiesc sa folositi 1,5 din cantitati (adica - 9 oua, 210 g unt etc etc) si sa il coaceti in 22 cm.

Blatul este umed, nu necesita insiropare, el ca atare este deja o prajitura fabuloasa.

Ingrediente:

6 oua

Citeşte mai mult...
 
Cura de slabire in perioada postului Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

A inceput postul Pastelui si mi se pare util sa abordez unalt

subiect oarecum delicat: cura de slabire in aceasta perioada.

Din pacate, nu agreez ideea de a tine cura de slabire cu o

alimentatie total vegetariana, asa cum este cea din post

(nu putem lua in calcul dezlegarile la peste, discutam

acum despre un meniu diversificat necesar pentru o

perioada de minim 2 saptamani).

Motivele pentru care nu agreez ideea de slabire cu

regim vegetarian:

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2018 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions