Scris de Gabriela Man
|
Un rasfat culinar!
E foarte usor de preparat si foarte gustoasa. In plus - lintea poate fi considerata un aliment functional, care ne aduce un plus de sanatate, prin continutul mare in fibre solubile, minerale si vitamine.
reteta a fost preluata si adaptata de pe www.justlovecookin.com
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
Este absolut divin! Un tort care pare saracacios, practic sunt foi cu miere unse cu smantana fermentata, dar care surprinde prin gustul dulce acrisor si aromele subtile de vanilie, miere, caramel( aroma de caramel e de la foile cu miere). Reteta dupa care am ales sa ma inspir o gasiti aici.
Desi in retetele vizionate nu am vazut aceasta, eu totusi am lasat smantana la scurs timp de 2 ore. Bine am facut, a avut tinuta mai buna si am putut asambla tortul fara inel.
Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 19,5 cm:
2 oua
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Un preparat renumit, extrem de meticulos, insa merita tot efortul! Este un preparat incredibil de gustos si foarte satios - nu necesita garnitura( sincer, eu una nu am simtit deloc nevoia), e minunat servit simplu, pe un pat de sos de vin, cu un pahar de vin langa! Cel mult, poate niste ciuperci la gratar sau felii de ciuperci sotate.
Se prepara in mai multe etape. Cea mai reusita reteta mie mi s-a parut aceasta, gasiti in link un video detaliat.
Se foloseste portiunea medie de la muschiul de vita( taiat imediat sub portiunea mai groasa, apoi unde vedeti ca incepe sa se subtieze; trebuie sa obtineti o bucata mai cilindrica), iar eu am avut un muschiulet destul de mic( nu ca bucatile acelea uriase importate din Argentina, Venezuela etc).
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de Gabriela Man
|
400 g ciuperci (champignon sau amestec mixt) 1 litru de apă 1,5 lingură premix patiserie „Slăbeşti Mâncând” 200 ml smântână slabă Sare, piper Pătrunjel verde
Spălaţi ciupercile şi le puneţi la fiert în apă rece aproximativ 30-40 minute.
După ce au fiert puneţi deoparte câteva bucăţi, restul le pasaţi cu zeama în care au fiert.
Puneţi din nou la fiert piureul rezultat şi adăugaţi premixul dizolvat în puţină apă rece.
Fierbeţi 10 minute, dregeţi cu sare şi piper. Opriţi focul, adăugaţi smântâna şi ciupercile păstrate tăiate felii. |
Scris de DrMan
|
Pentru aceasta prajitura m-am inspirat dupa reteta lui Chef Nicolaie Tomescu, "Prajitura cu prune si bezea". Insa, am avut probleme serioase cu bezeaua, din cauza ca amidonul este exclus sa-l folosesc la prajituri, iar inlocuitorii de zahar nu se comporta deloc bine in bezele. Pana la urma, dupa doua rateuri, a treia oara am biruit reteta si nu am regretat deloc volumul de munca - prajitura e senzationala!
Am preparat-o intr-o tava de 24x24 cm, o tava cu baza detasabila. Mi-a fost mai usor sa tai prajitura dupa ce s-a racit bine.
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |