Acasă
Slăbeşti Mâncând
Misterioasa Ohsawa - partea I, experienta personala Imprimare Email
Scris de DrMan   

Ma refer la binecunoscuta cura asa zis de slabire Ohsawa, respectiv regimul nr. 7 al celebrului promotor al macrobioticii.

Numesc aceasta cura( regimul 7) "misterioasa" deoarece pare sa contravina total ideii ca cerealele pot dauna sanatatii si siluetei. Insa, din punctul meu de vedere, vorbim de un regim de detoxifiere si regenerare bazat pe utilizarea unor energii pe care nu le cunoastem noi, europenii si vorbesc de o cura, nu de un stil de viata.

Citeşte mai mult...
 
Coji pentru eclere si choux-uri Imprimare Email
Scris de DrMan   

Din toate sursele pentru aluaturi de eclere si gogosele choux, reteta Jamilei pot sa va spun ca e cea mai usoara, spornica si gogoselele ies cele mai minunate! O gasiti pe canalul ei, la "Eclere pas cu pas".

Umflate, cu gol in interior, uscate bine, dar nu arse - 16 gogosi pentru eclere de marime medie( 20 daca le-am facut mai micute).

Citeşte mai mult...
 
Muschi de vita Wellington Imprimare Email
Scris de DrMan   

Un preparat renumit, extrem de meticulos, insa merita tot efortul! Este un preparat incredibil de gustos si foarte satios - nu necesita garnitura( sincer, eu una nu am simtit deloc nevoia), e minunat servit simplu, pe un pat de sos de vin, cu un pahar de vin langa! Cel mult, poate niste ciuperci la gratar sau felii de ciuperci sotate.

Se prepara in mai multe etape. Cea mai reusita reteta mie mi s-a parut aceasta, gasiti in link un video detaliat.

Se foloseste portiunea medie de la muschiul de vita( taiat imediat sub portiunea mai groasa, apoi unde vedeti ca incepe sa se subtieze; trebuie sa obtineti o bucata mai cilindrica), iar eu am avut un muschiulet destul de mic( nu ca bucatile acelea uriase importate din Argentina, Venezuela etc).

Citeşte mai mult...
 
Mercimek - supa turceasca de linte rosie Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

supalinteUn rasfat culinar!

E foarte usor de preparat si foarte gustoasa. In plus - lintea poate fi considerata un aliment functional, care ne aduce un plus de sanatate, prin continutul mare in fibre solubile, minerale si vitamine.

reteta a fost preluata si adaptata de pe www.justlovecookin.com

Citeşte mai mult...
 
Supa cremă de ciuperci Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

400 g ciuperci (champignon sau amestec mixt)
1 litru de apă
1,5 lingură premix patiserie „Slăbeşti Mâncând”
200 ml smântână slabă
Sare, piper
Pătrunjel verde

Spălaţi ciupercile şi le puneţi la fiert în apă rece aproximativ 30-40 minute.

După ce au fiert puneţi deoparte câteva bucăţi, restul le pasaţi cu zeama în care au fiert.

Puneţi din nou la fiert piureul rezultat şi adăugaţi premixul dizolvat în puţină apă rece.

Fierbeţi 10 minute, dregeţi cu sare şi piper. Opriţi focul, adăugaţi smântâna şi ciupercile păstrate tăiate felii.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions