Scris de DrMan
|
Am descoperit de putin timp usturoiul negru si sunt extrem de incantata de gustul acestuia. Stiam despre calitatile lui extraordinare, net superioare usturoiului alb - contine de 5 ori mai multi antioxidanti, are toate proprietatile anbacteriene, antiparazitare, antifungice, intareste sistemul imunitar, reduce excesul de colesterol, reduce tensiunea arteriala - insa are calitatile usturoiului alb fara a avea intoleranta la digerare si fara a lasa miros puternic al respiratiei, ca acesta. Gustul este mai fin decat al usturoiului alb, cu o aroma usoara de prune si are o consistenta cremoasa - se pot face sosuri, tartine etc Se poate folosi in absolut orice preparat care necesita usturoi. Il consider o delicatesa.
Ingrediente pentru 4 portii:
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
Pana la aceasta reteta, nu mi-a iesit niciodata painea coapta in tava de cozonac. Si chiar am incercat de multe ori, ca sa obtin felii mari ce pot fi folosite la sanviciuri, de exemplu. In special sanviciurile calde, am un toaster special pe care nu il puteam folosi deoarece nu aveam feliile de paine potrivit de mari.
Am folosit reteta de aluat de la Chiflele de post fara framantare, dar am framantat aluatul la robot. El poate fi framantat cu usurinta si cu paletele spirala ale unui mixer de minim 400 wati putere, pentru ca este un aluat moale.
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Un tort fin si cremos, nu e costisitor si nici nu muncim prea mult la el. Mi-a placut faptul ca are mai putine oua in crema de zahar ars si, cu toate acestea, a iesit la fel de cremoasa ca in reteta clasica.
Am copt tortul intr-o oala de fonta emailata. Pentru ca aceasta oala are pereti grosi, nu a fost necesar sa pun forma in bain marin. Pontul l-am preluat din reteta autoarei, aveti aici video-ul respectiv.
Ingrediente pentru o forma de 24 cm diametru
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
O crema caramel ca la carte trebuie sa fie catifelata si fara bule de aer prin interior - asa spune Chef Jean Pierre. Am adaptat reteta creme caramel a lui Chef, am inlocuit zaharul cu aluloza-monk si a iesit divina! Va pun cantitatile pentru 2 oua, mie mi-au iesit 3 portii in forme ceramice ramequin termorezistente de 150 ml( adica, daca veti avea forme mai mari, de 250 ml, va ies 2 portii). Chef a calculat 1 ou per portia coapta in forma individuala de 250 ml.
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de Gabriela Man
|
O culoare minunata....catifelata si aromata.Â
Reteta am preluat-o de aici, merita deschis linkul pentru
poveste. Radu Dumitrescu are mereu atasata o poveste la
reteta prezentata, scrisa cu har.
Eu am adaptat-o foarte putin, in sensul ca am inlocuit cartoful
obisnuit cu cartof dulce (se pot folosi si cartofi mov) si nu am
folosit morcovul fiert cand am pasat legumele.
Reteta e suficienta pentru 4 portii.
Ingrediente:
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |