Acasă

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Slăbeşti Mâncând
Ketchup de casa Imprimare Email
Scris de DrMan   

Reteta este trimisa de o prietena de pe facebook, Carmen Nicoleta Mihaila. Din aceste cantitati ies circa 2-2,2 litri ketchup. Mierea o puteti inlocui cu sirop de agave sau cu fructoza.

Ingrediente:

 

3 kilograme de rosii carnoase
1,5 kilograme de ardei gras sau capia, de preferinta rosii (eu am avut rosii); daca doriti un ketchup picant,

Citeşte mai mult...
 
Tort cu mere si crema caramel Imprimare Email
Scris de DrMan   

Un tort delicios, rafinat si aromat. Fac o precizare: nu este sanatos sa consumam prea des alimente caramelizate, in special fructoza. De aceea, un astfel de tort se prepara asa cum se presupune ca se fac torturile - mai rar, la aniversari diverse. Reteta am preluat-o si am adaptat-o de aici.

Cantitatile din reteta sunt pentru o forma de tort de 22-23 cm.

Mai intai preparati sosul caramel:

150 g fructoza

50 g tagatoza (sau puteti folosi doar fructoza, 220 g)

Citeşte mai mult...
 
Ingrijorator - cei mai multi romani au deficiente grave de vitamina D Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Am pus acest titlu la articol pentru a va trezi curiozitatea, estealt

extrem de grav ce se constata in ultimii ani: marea majoritate

a romanilor sufera de deficienta grava de vitamina D, vorbim

de valori aflate la 30-50% din valoarea necesara

organismului pentru a functiona optim (optim este intervalul

30-100 ng/ml sange de 25 hidroxi vitamina D).

Chiar in practica mea la cabinetul de consultanta pentru

nutritie, unde in mod obligatoriu cer niste dozari de laborator, printre care si dozarea de vitamina D (intervine in

Citeşte mai mult...
 
Supa cremă de ciuperci Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

400 g ciuperci (champignon sau amestec mixt)
1 litru de apă
1,5 lingură premix patiserie „Slăbeşti Mâncând”
200 ml smântână slabă
Sare, piper
Pătrunjel verde

Spălaţi ciupercile şi le puneţi la fiert în apă rece aproximativ 30-40 minute.

După ce au fiert puneţi deoparte câteva bucăţi, restul le pasaţi cu zeama în care au fiert.

Puneţi din nou la fiert piureul rezultat şi adăugaţi premixul dizolvat în puţină apă rece.

Fierbeţi 10 minute, dregeţi cu sare şi piper. Opriţi focul, adăugaţi smântâna şi ciupercile păstrate tăiate felii.

 
Quinoa cu legume Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

V-am mai spus ca ador quinoa?! O consum frecvent, atatalt

indulcita, cat si sub forma de preparat sarat. Reteta

aceasta o puteti consuma ca atare, dar poate fi o

granitura delicioasa la carnea de pui, miel, porc.

Seamana foarte mult quinoa fiarta astfel cu originalul

cus cus. Insa, prefer quinoa deoarece are un continut

extrem de scazut in amidon, este o sursa extraordinara

de proteine si chiar este foarte gustoasa!

Puteti folosi si alte legume, mie imi place sa le combin

sub diverse forme. Se poate adauga si o rosie mica taiata

cubulete (ideal ar fi sa o decojiti inainte).

Ingrediente:

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions