Scris de DrMan
|
Primul aluat de placinte, din tot ce am incercat pana acum, pe care l-am intins fara probleme! Iar placintele au iesit moi, cu foite, o minune! Am publicat reteta la categoria "Aperitive" deoarece tocmai ce am mai facut o tava cu umplutura de branza sarata cu cozi de ceapa verde si marar, dar merg perfect si umpluturile dulci.
Sunt de fapt doua ponturi care fac acest aluat senzational:
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
O supa atat de buna incat am regretat ca nu am preparat-o in portie dubla. E reteta preluata de la Chef Nicolaie Tomescu si daca veti intra aici, veti afla si povestea simpatica a acestui preparat. Am patit exact ca si Chef, dupa ce am gustat-o o data, m-am indragostit iremediabil de aceasta supa catifelata, fina, aromata, exotica etc etc.
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Amestecurile de fainuri pe care le-am brevetat au fost concepute de mine pentru a obtine cu ele preparate alimentare cu indice glicemic scazut. Indice glicemic scazut inseamna un efect scazut pe glicemia postprandiala( glicemie postprandiala inseamna valorile glicemiei dupa consumul unei mese, gustari).
O glicemie postprandiala scazuta inseamna un nivel de insulina scazut. Insulina este in primul rand hormonul care introduce in celulele organismului glucoza rezultata dupa o masa. Daca celulele noastre prezinta rezistenta la actiunea insulinei de a introduce glucoza in ele( asa numita insulinorezistenta), doar o parte din glucoza rezultata dupa o masa intra in celule, pentru a fi arsa pe post de combustibil, restul este transformata in grasime. Pentru ca
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
Nu am stiut cum sa numesc aceste cornuri, pentru ca sunt muuult mai bune decat cornurile clasice. Aduc foarte mult cu croissantele, mai ales in prima zi - apoi se mai inmoaie putin. Aluatul este cel folosit la placinta cu carne, doar ca am folosit o alta impachetare( nu tip rulou, ci dreptunghi, voi explica tehnica mai jos), o impachetare la care a intrat un pic mai multa pasta cu ulei. Am constatat ca aluatului ii place mai mult asa, au iesit foite mai subtiri si mai crocante.
Ingrediente pentru 10-12 bucati( depinde de marime):
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Am descoperit de putin timp usturoiul negru si sunt extrem de incantata de gustul acestuia. Stiam despre calitatile lui extraordinare, net superioare usturoiului alb - contine de 5 ori mai multi antioxidanti, are toate proprietatile anbacteriene, antiparazitare, antifungice, intareste sistemul imunitar, reduce excesul de colesterol, reduce tensiunea arteriala - insa are calitatile usturoiului alb fara a avea intoleranta la digerare si fara a lasa miros puternic al respiratiei, ca acesta. Gustul este mai fin decat al usturoiului alb, cu o aroma usoara de prune si are o consistenta cremoasa - se pot face sosuri, tartine etc Se poate folosi in absolut orice preparat care necesita usturoi. Il consider o delicatesa.
Ingrediente pentru 4 portii:
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |