Acasă
Slăbeşti Mâncând
Placinte din aluat cu apa minerala Imprimare Email
Scris de DrMan   

Primul aluat de placinte, din tot ce am incercat pana acum, pe care l-am intins fara probleme! Iar placintele au iesit moi, cu foite, o minune! Am publicat reteta la categoria "Aperitive" deoarece tocmai ce am mai facut o tava cu umplutura de branza sarata cu cozi de ceapa verde si marar, dar merg perfect si umpluturile dulci.

Sunt de fapt doua ponturi care fac acest aluat senzational:

Citeşte mai mult...
 
Supa crema de linte cu cocos (Chef Nicolaie Tomescu) Imprimare Email
Scris de DrMan   

O supa atat de buna incat am regretat ca nu am preparat-o in portie dubla. E reteta preluata de la Chef Nicolaie Tomescu si daca veti intra aici, veti afla si povestea simpatica a acestui preparat. Am patit exact ca si Chef, dupa ce am gustat-o o data, m-am indragostit iremediabil de aceasta supa catifelata, fina, aromata, exotica etc etc.

Citeşte mai mult...
 
Scaderea indicelui glicemic la deserturi si aluaturile pentru paine Imprimare Email
Scris de DrMan   

Amestecurile de fainuri pe care le-am brevetat au fost concepute de mine pentru a obtine cu ele preparate alimentare cu indice glicemic scazut. Indice glicemic scazut inseamna un efect scazut pe glicemia postprandiala( glicemie postprandiala inseamna valorile glicemiei dupa consumul unei mese, gustari).

O glicemie postprandiala scazuta inseamna un nivel de insulina scazut. Insulina este in primul rand hormonul care introduce in celulele organismului glucoza rezultata dupa o masa. Daca celulele noastre prezinta rezistenta la actiunea insulinei de a introduce glucoza in ele( asa numita insulinorezistenta), doar o parte din glucoza rezultata dupa o masa intra in celule, pentru a fi arsa pe post de combustibil, restul este transformata in grasime. Pentru ca

Citeşte mai mult...
 
Corn tip croissant cu ciocolata Imprimare Email
Scris de DrMan   

Nu am stiut cum sa numesc aceste cornuri, pentru ca sunt muuult mai bune decat cornurile clasice. Aduc foarte mult cu croissantele, mai ales in prima zi - apoi se mai inmoaie putin. Aluatul este cel folosit la placinta cu carne, doar ca am folosit o alta impachetare( nu tip rulou, ci dreptunghi, voi explica tehnica mai jos), o impachetare la care a intrat un pic mai multa pasta cu ulei. Am constatat ca aluatului ii place mai mult asa, au iesit foite mai subtiri si mai crocante.

Ingrediente pentru 10-12 bucati( depinde de marime):

Citeşte mai mult...
 
Supa crema de ciuperci cu usturoi negru Imprimare Email
Scris de DrMan   

Am descoperit de putin timp usturoiul negru si sunt extrem de incantata de gustul acestuia. Stiam despre calitatile lui extraordinare, net superioare usturoiului alb - contine de 5 ori mai multi antioxidanti, are toate proprietatile anbacteriene, antiparazitare, antifungice, intareste sistemul imunitar, reduce excesul de colesterol, reduce tensiunea arteriala - insa are calitatile usturoiului alb fara a avea intoleranta la digerare si fara a lasa miros puternic al respiratiei, ca acesta. Gustul este mai fin decat al usturoiului alb, cu o aroma usoara de prune si are o consistenta cremoasa - se pot face sosuri, tartine etc Se poate folosi in absolut orice preparat care necesita usturoi. Il consider o delicatesa.

Ingrediente pentru 4 portii:

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions