Acasă
Slăbeşti Mâncând
Placinte din aluat cu apa minerala Imprimare Email
Scris de DrMan   

Primul aluat de placinte, din tot ce am incercat pana acum, pe care l-am intins fara probleme! Iar placintele au iesit moi, cu foite, o minune! Am publicat reteta la categoria "Aperitive" deoarece tocmai ce am mai facut o tava cu umplutura de branza sarata cu cozi de ceapa verde si marar, dar merg perfect si umpluturile dulci.

Sunt de fapt doua ponturi care fac acest aluat senzational:

Citeşte mai mult...
 
Supa crema de linte cu cocos (Chef Nicolaie Tomescu) Imprimare Email
Scris de DrMan   

O supa atat de buna incat am regretat ca nu am preparat-o in portie dubla. E reteta preluata de la Chef Nicolaie Tomescu si daca veti intra aici, veti afla si povestea simpatica a acestui preparat. Am patit exact ca si Chef, dupa ce am gustat-o o data, m-am indragostit iremediabil de aceasta supa catifelata, fina, aromata, exotica etc etc.

Citeşte mai mult...
 
Misterioasa Ohsawa - partea a III-a, alimente yin si yang Imprimare Email
Scris de DrMan   

Intentionat nu am numit aceasta ultima parte a materialului despre regimul Ohsawa "intretinerea". Pentru ca, cinstit vorbind, asa cum spuneam si in prima parte, eu una nu ma vad in stare sa mananc tot restul vietii ca un japonez, sunt crescuta cu alte obiceiuri culinare, corpul meu e obisnuit cu produsele alimentare din arealul geografic in care au trait stramosii mei. In plus, eu ma hranesc de 17 ani pe baza de inidici glicemici, Ohsawa doar aduce un plus de valoare alimentatiei mele sanatoase, nu doresc sa il transform intr-un mod exclusiv de a ma alimenta. La baza alimentatiei mele vor ramane indicii glicemici, in urma impactului cu Ohsawa am operat niste modificari pe care le prezint mai jos.

Citeşte mai mult...
 
Tarta cu lime Imprimare Email
Scris de DrMan   

Reteta aceasta este o combinatie intre Tarta cu lime si lapte condensat si ceea ce am considerat eu ca ar trebui modificat dupa prima incercare. Mie crema doar cu lapte condensat si frisca mi s-a parut ca e cam prea dulce, motiv pentru care la a doua incercare am adaugat si mascarpone. Tarta a iesit impecabila in varianta cu mascarpone, fix ce mi-am dorit - nu excesiv de dulce, cu o crema fina, dar ferma. Daca intrati pe linkul pus in prima propozitie, veti ajunge la reteta de unde m-am inspirat, puteti incerca si acea varianta, eu o sa o scriu pe cea modificata de mine.

Ingrediente pentru o forma de 24 cm

Aluat:

Citeşte mai mult...
 
Supa crema de ciuperci cu usturoi negru Imprimare Email
Scris de DrMan   

Am descoperit de putin timp usturoiul negru si sunt extrem de incantata de gustul acestuia. Stiam despre calitatile lui extraordinare, net superioare usturoiului alb - contine de 5 ori mai multi antioxidanti, are toate proprietatile anbacteriene, antiparazitare, antifungice, intareste sistemul imunitar, reduce excesul de colesterol, reduce tensiunea arteriala - insa are calitatile usturoiului alb fara a avea intoleranta la digerare si fara a lasa miros puternic al respiratiei, ca acesta. Gustul este mai fin decat al usturoiului alb, cu o aroma usoara de prune si are o consistenta cremoasa - se pot face sosuri, tartine etc Se poate folosi in absolut orice preparat care necesita usturoi. Il consider o delicatesa.

Ingrediente pentru 4 portii:

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions