Strudel - reteta care poate fi si de post Imprimare
Scris de DrMan   

Strudele cu mere cu un aluat tip foetaj extrem de usor de preparat si foarte rapid. Va dau si linkul d eunde am copiat si adaptat reteta, partea de formare a foitelor o puteti viziona in fotografiile de la reteta originala, adica aici.

Va trec reteta cu unt, dar in perioada postului o puteti prepara cu margarina, asa cum de altfel am facut si eu acum.

Strudelele nu vor creste, nu este un aluat care sa creasca la copt, insa se desface foarte frumos in foite dupa racire. Atentie, am observat ca este foarte gustos doar dupa racire totala ;)

Ingrediente pentru aluat:

350 g premix patiserie

300 ml apa la temperatura camerei

0,5-1 lingurita sare (eu am pus o lingurita rasa)

4 linguri ulei

pentru uns foile: 250 g unt 82% grasime (sau margarina) moale amestecat bine cu 100 g premix pentru patiserie 

Faceti aluatul din premix, sare, apa si ulei, il framantati pe masa (nu se va prinde de masa, pudrati cu putin premix masa), il lasati apoi sa se odihneasca 15 minute, acoperit cu un castron sau cu o folie.

Il taiati in doua. Intindeti prima foaie, intindeti cat de bine puteti, trebuie sa fie destul de subtirica (sa iasa foitele reusite cand se coace aluatul), apoi ungeti cu jumatate din untul (margarina) amestecat cu premix. Ungeti bine cu mana, ca o pasta intinsa peste foaie, apoi rulati cu atentie si faceti din ruloul rezultat un "melc" (ca in foto din linkul retetei originale).

Procedati asa si cu cea de-a doua bucata de aluat.

Bagati la frigider pentru o ora, invelit in folie. Eu l-am lasat vreo 2 ore.

9-10 mere mari le curatati, apoi le dati prin razatoarea mare. Le caliti cu 2-3 linguri fructoza si scortisoara (eu le storc in maini inainte de a le pune in craticioara in care le calesc). Lasati la racit.

Scoateti apoi aluatul de la frigider, intindeti din fiecare "melc" foaie de circa 3 mm grosime, taiati dreptunghiuri si faceti strudele. Nu este nevoie sa suprapuneti mult capetele dreptunghiului la inchidere, puneti strudele pe tacva cu aceasta lipitura in jos. Puneti umplutura cu mere pana in capetele strudelului, nu se va scurge la copt. Eu am presat un pic capetele, sa le sigilez putin.

Coaceti la 170 grade Celsius circa 35-40 minute.

Minunate!

Pofta buna!

Â