Chec ciocolatos de post Imprimare
Scris de DrMan   

E o prajiturica de post ciocolatoasa, cu consistenta unei brownie, umeda usor la interior, consistenta si aromata. Extrem de simplu de preparat, iar gustul e delicios (desi am fost destul de circumspecta initial, la vederea retetei).

Reteta a fost preluata si adaptata de aici.

Ingrediente:

250 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

50 g cacao

350 ml lapte de migdale sau lapte de soia

130 ml ulei de cocos (sau amestec cu ulei d erapita; uleiul de cocos va da o aroma foarte placuta prajiturii)

200 g fructoza

1 plic praf de copt

0,5 lingurita sare

arome (rom, coaja de lamaie, coaja de portocala - ce doriti)

Amestecati intr-un vas ingredientele uscate: premixul cacaoa, praful de copt, fructoza, sarea.

Incingeti pe foc mic laptele vegetal

Adaugati peste ingredientele uscate uleiul (cel d ecocos trebuie adus la consistenta lichida), adaugati laptele fierbinte si amestecati rapid, cat sa se omogenizeze.

Turnati in forma si coaceti la 170 grade Celsius, pe gratarul de jos, timp de 45-55 minute (verificati cu scobitoarea dupa primele 40 minute). Timpul e trecut variabil deoarece depinde de forma folosita 0 cu cat este mai joasa inaltimea prajiturii, cu atat se va coace mai repede.

Dupa coacere o rasturnati pe un gratar, o intepati cu furculita si turnati cat este fierbinte ciocolata neagra diluata cu putin lapte vegetal si putin ulei, sau miere incalzita usor (ungeti cu pensula). Apoi presarati nuca de cocos.

Nu s etaie decat dupa racirea completa.

Pofta buna!