Tort cu trei feluri de ciocolată Imprimare
Scris de Gabriela Man   

TORT CU 3 FELURI DE CIOCOLATĂ

(formă cu diametrul de 24-maxim 26 cm)alt

Reţetă adaptată după reţeta publicată de Ioana

Iordache în GoodFood (noiembrie 2006)

BLAT

4 ouă

3 linguri fructoză (65 – 70 grame)

3 linguri mix patiserie “Slăbeşti mâncând” (70 grame)

1 lingură cu vârf cacao (20 grame)

1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

Se bat albuşurile spumă (cu un praf de sare); se adaugă fructoza şi se bat până se întăresc din nou; se adaugă gălbenuşurile, se bate în continuare puţin pentru omogenizare.

Separat se amestecă într-un bol făina + cacao + bicarbonatul de sodiu.

Se adaugă acest amestec peste compoziţia de ouă amestecând uşor (de sus în jos, cu un ţel pară) pentru a păstra aerul în compoziţie.

Mousse alb de ciocolată (crema I)

220 g ciocolată albă dietetică

125 ml frişcă nebătută

120 g frişcă bătută

1 foaie gelatină

Preparare cremă albă (crema I): se toacă mărunt ciocolată şi se pune gelatina la muiat în apă rece; se dă în clocot frişca nebătută, se toarnă peste ciocolată şi se amestecă în cercuri concentrice până se topeşte ciocolata; se adaugă foaia de gelatină şi se amestecă până se topeşte ; după racier se adaugă frişca bătută (să fie scoasă de la frigider cu vreo 10 minute înainte, să nu fie diferenţa prea mare de temperature între cele două compoziţii) şi se amestecă uşor cu un tel pară (cu mişcări de sus în jos, să rămână pufoasă).

Mousse de ciocolată cu lapte (crema II)

100 g ciocolată albă dietetică

80 g ciocolată peste 70% cacao

125 ml frişcă nebătută

120 g frişcă bătută

1 foaie gelatina

Preparare cremă II: la fel ca la crema I.

Mousse de ciocolată amăruie (crema III)

160 g ciocolată amăruie peste 70% cacao

125 ml frişcă nebătută

120 g frişcă bătută

Preparare crema III: la fel ca la cele două creme anterioare, doar că nu se mai adaugă gelatină !!

Puneţi cremele pe rând, în ordinea: albă, cu lapte, amăruie. După fiecare cremă lăsaţi o pauză de 50 -60 minute (la frigider) ca să se întărească bine crema anterioară înainte de a o pune pe următoarea.

Asamblare tort: puneţi un inel de torturi în jurul blatului şi turnaţi pe rând (cu pauză de 1 oră între ele) cremele.

Opţional: puteţi însiropa blatul înainte de a adăuga cremele.