Salata de cartofi violet cu macrou afumat Imprimare
Scris de DrMan   

Este o salata foarte gustoasa si satioasa, poate fi chiar fel principal. Deoarece vinegreta folosita este cu mustar (nu e maioneza), poate fi consumata si in post, atunci cand e permisie la peste.

Ingrediente pentru 4 portii:

1 macrou afumat de 180-200 g

500-600 g cartofi violet

1 ceapa rosie medie (50-60 g)

100 g masline

marar verde

3 lingurite rase mustar

60 ml ulei de masline, rapita sau combinatie intre cele doua

zeama de la 1/2 lamaie

sare, piper proaspat macinat

Puneti cartofii la fiert. Aveti doua variante: ii curatati, ii taiati cubulete si ii puneti la fiert in apa fierbinte in care ati pus 1/2 lingurita de sare; sau, fierbeti cartofii in coaja, ii lasati putin sa se raceasca, ii curatati si ii taiati cubulete.

In timp ce fierb cartofii, scoateti carnea din bucata de macrou si o rupeti bucati; taiati ceapa solzisori; tocati marunt mararul.

Preparati vinegreta: puneti mustarul si zeama de lamaie intr-un castronel si apoi, cu ajutorul unui tel micut, mixati cu uleiul adaugat treptat, ca la maioneza. Va iesi un sos de consistenta unei maioneze un pic mai moale.

Puneti intr-un vas cubuletele de cartofi, ceapa, carnea de macrou, maslinele, mararul si vinegreta. Amestecati usor, sa nu zdrobiti prea tare cartofii. Potriviti cu sare (daca va mai fi nevoie) si piper proaspat macinat.

Este foarte buna servita cu felii de chifle prajite pe gratar sau la toaster.

Pofta buna!