Quiche cu sparanghel, salvie si usturoi (a la Mazilique) Imprimare
Scris de DrMan   

Reteta este preluata si adaptata de pe blogul culinar al minunatei Mazilique, de aici. Cum spun mereu, aproape orice reteta poate fi adaptata astfel incat sa fie dietetica, trebuie doar sa inlocuim ingredientele "problema" (faina alba, zaharul, orezul obisnuit etc etc).

Mazilique are retete inedite, minunate.

La acest quiche am remarcat cat de buna a iesit coaja de tarta, chiar e un aluat pentru tarte sarate minunat. Nisipos, fraged. Daca puneti 50 g fructoza, veti putea face un aluat pentru tarte dulci.

In ceea ce priveste umplutura, este un quiche pentru cei care adora sparanghelul. In plus, sparanghelul trebuie sa fie "tinerel", fraged.

Eu am folosit o tava de 18x21 cm, insa merge foarte bine o forma de tarta cu diametrul de 25 cm (chiar mai potrivit, asa il voi face data viitoare).

Ingrediente aluat:

280 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"

160 g unt 82% grasime foarte rece, taiat cubulete

1/2 - 3/4 lingurita sare

5-6 linguri apa foarte rece (de la frigider)

Amestecati intr-un robot premixul cu sarea si untul, pana obtineti aspectul de firimituri. Apoi puneti apa cate o lingura, pulsand scurt de cateva ori, pana vedeti ca s-a inghegat aluatul.Nu trebuie sa framanati mult, cand vedeti ca are tendinta sa se adune intr-o bila, il rasturnati pe o folie, il impachetati si il dati pentru 30-40 minute la frigider.

Cum coaceti coaja de tarta: intindeti aluatul intre 2 foi hartie de copt (se intinde mai usor asa), in puneti in forma. Intepati pe fundul formei cu furculita, puneti o hartie de copt in forma, acoperiti.o cu boabe de fasole sau de naut. O coaceti la 175 grade Celsius 15 minute, apoi scoateti hartia de copt si o mai lasati la copt pana vedeti ca e usor aurie (inca 15-20 minute).

Ingrediente umplutura:

500 g sparanghel

200 ml smantana nefermentata 20%

3 oua

200 g parmezan

2 catei de usturoi

4 frunze salvie

cateva frunzulite proaspete de cimbru

sare(daca mai este nevoie), piper

Curatati cu un peeler tijele de sparanghel de la jumatate in jos(pe unde sunt mai fibroase), apoi le spalati bine.

Zdrobiti usturoiul, tocati marunt salvia, cimbrul.

Bateti ouale putin cu un tel, adaugati smantana, parmezanul ras, usturoiul, cimbrul si salvia. Potriviti de sare si piper (tineti cont de faptul ca si parmezanul este sarat).

Puneti amestecul in coaja de tarta, deasupra asezati tijele de sparanghel si dati la 175 grade Celsius pana capata o culoare aurie pe suprafata. ( circa 40 minute).

Pofta buna!