Acasă Articole Substantele care accelereaza slabirea
Substantele care accelereaza slabirea Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Toti cei care se afla intr-un proces de slabire se confrunta laalt

un moment dat cu perioada de stagnare - cantarul si

centimetrul nu mai vor sa se miste in jos.

Este normal ca la un moment dat sa apara o astfel

de perioada, daca dieta e condusa corect, aceasta perioada

va trece in scurt timp si arderea grasimilor se reia fara probleme.

Mai sunt persoane care au o viteza de slabire mai scazuta

decat ar fi normal, conform statusului general al acelei persoane,

sau tocmai din acest motiv (un caz frecvent este femeia aflata

la premenopauza sau menopauza) - si in acest caz putem utiliza diverse ponturi ca sa acceleram arderea grasimii.

Vreau sa subliniez ca trucurile folosite pentru accelerarea arderii grasimilor sunt folosite doar in cadrul unei diete corect concepute, nu veti slabi sanatos si frumos daca nu acceptati ca va trebui sa va schimbati obiceiurile alimentare!

Substantele care ne sunt utile ca sa acceleram arderea grasimilor le vom obtine in primul rand din meniurile consumate si abia apoi vor fi obtinute prin administrarea de suplimente. Atentie - nu vorbim aici de celebrele pilule de slabit! Vorbim de aporturi de vitamine si minerale care intervin util in procesele de topire de masa grasa.

Vitamina C intervine in eliminarea grasimilor depuse, nu este nevoie de aport sub forma de suplimente, este suficient sa consumati alimente bogate in aceasta: citrice, patrunjel, mere verzi, kiwi, ardei gras, verdeturi, ardei iute verde.

De altfel, este util sa consumam ardei iuti in curele de slabire deoarece acestia contin si capsaicina, o substanta care accelereaza arderea grasimilor.

Calciul, magneziul si vitamina D sunt un trio foarte util mai ales in cazul unor slabiri dificile, datorita unor stari fiziologice (pre- si menopauza). Vitamina D este furnizata in aceste situatii ca si supliment alimentar, iar calciul si magneziul vor fi furnizate mai ales de acele alimente in care cele doua minerale au un aport optim: plante cu legume verzi, nuci, fasole, mazare, broccoli, conopida, fructe de mare, somon, sprot. Meniurile pot fi suplimentate cu branzeturi (cas, cascaval, feta, telemea) in combinatie cu sursele de magneziu - cereale integrale, painea "Dr. Man - slabesti mancand", nuci, fasole, mazare. Aceasta deoarece lactatele au mult prea mult calciu comparativ cu magneziul si excedentul de calciu va fi nefolosit.

Consumati fructe de mare (scoici, creveti) precum si carne rosie (vita slaba), peste si oua pentru a va furniza taurina, utila in arderea grasimilor. Nu este nevoie de suplimente in acest caz.

Un cuplu util in arderea grasimilor este carnitina + metionina. Este recomandat obtinerea canitinei din alimente (ficat, muschi, carne rosie, peste, branzeturi, mai putin in oua, carne de pasare) si un supliment cu metionina care sa ajute la sinteza carnitinei de catre organism. mai als ca metionina este foarte importanta si ea direct in arderea grasimilor (in lipsa ei nu se produce adrenalina, hormon care ajuta la eliminarea grasimilor din zona abdominala).

Un condiment pe care vi-l recomand sa-l folositi frecvent in meniurile din dietele pentru slabit este ghimbirul, are efect de stimulare a metabolismului.

In final, revin cu observatia: decat sa va autoadministrati diverse pilule "minune", mai bine cereti ajutorul unui nutritionist competent (ca si aici avem noi o mare problema in Romania...) ca sa va conceapa o dieta si rugati-l sa va prescrie, daca se va constata ca nu slabiti optim, un supliment alimentar care poate sa va ajute corpul in procesul de arderea a depozitelor de grasime.

 

Dr. Man

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions