Acasă Articole Cum va ingrasati din nou dupa diete
Cum va ingrasati din nou dupa diete Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

O intrebare pe care si-o pun multe persoane: "de ce m-amalt

ingrasat la loc ? am slabit 5 kg si am pus la loc 7 kg...".

Cauzele sunt mai multe.

O data, daca dieta aleasa este gresita, va veti ingrasa

la loc, chiar veti pune mai multe kilograme decat ati reusit

sa dati jos in cadrul ei.

Ce inseamna o dieta gresita?!

Va ingrasa o secretie mare de insulina, spuneam ca "insulina este sfanta grasimilor". Secretia mare de insulina este urmarea unei alte afectiuni, insulinorezistenta, cea care nu permite

decat unei foarte mici cantitati din glucoza eliberata de alimente sa intre in celule, restul ramas nedescarcat in celule este transformata in grasimi.

Se intampla aceasta datorita alimentelor care descarca multa glucoza dupa consum, deci alimentelor cu impact mare pe glicemia Dvs, cele cu indice glicemic /incarcatura glicemica mare. 

Acestea sunt deci, CAUZA.

Depunerea de grasime este EFECTUL. Cu alte cuvinte, cand topim grasime prin diete hipocalorice, cele care scad aportul Dvs de calorii (mancati mai putin si eliminati grasimile din alimentatie), nu actionati pe CAUZA, actionati DOAR pe efect. Dar cauza, insulinorezistenta produsa de alimentele cu incarcatura glicemica mare (amidon, faina alba, zahar, orez, malai, cartof etc), nu a fost inlaturata si aceea va produce in continuare grasime, din ce in ce mai mult (intr-o prima etapa a dietei veti slabi, e normal, pana apuca organismul sa se adapteze la aportul alimentar mai scazut).

Deci, va veti ingrasa la loc daca nu inlaturati CAUZA definitv. Adica, daca nu veti scoate din alimentatie acele alimente care v-au ingrasat si v-au imbolnavit si le veti inlocui cu echivalente sanatoase.

O dieta bine aleasa, care actioneaza pe CAUZA, va topi doar masa grasa si va va respecta musculatura. Un aspect esential daca vreti sa nu va ingrasati cu usurinta mai tarziu... 

Ce se intampla: arderile noastre sunt date de masa musculara, aceasta trebuie sa ramana integra in cadrul unei diete, pentru a ne mentine un metabolism corect. Dietele hipocalorice topesc si masa musculara, astfel ca arderile Dvs vor scadea, va veti ingrasa ulterior mancand mai putin.

Chiar si dietele hiperpoteice au acest efect, dupa o perioada de 14-18 zile in care topesc doar masa grasa, ulterior se produce o "suntare" a metabolismului si corpul topeste si musculatura ! Este demonstrat acest fapt.

Prin urmare, veti slabi mai urat, va veti incetini arderile si veti ajunge si in acest caz sa fiti din ce in ce mai grasi, mancand din ce in ce mai putin. Acesta este un caz in care, desi ati actionat pe CAUZA (ati eliminat carbohidratii cu incarcatura glicemica mare), corpul sufera si se va razbuna deoarece atitudinea este extrema.

Va ingrasati intotdeauna la loc dupa pilule si ceaiuri: nu exista inca nici o terapie de acest fel care sa va schimbe metabolismul definitiv, nici chiar producatorii nu au curajul sa afirme ca nu va veti ingrasa la loc dupa ce veti intrerupe tratamentul (evident, ma refer aici la producatorii seriosi, nu la tot felul de escrocherii de piata...).

Prin urmare, secretul mentinerii greutatii, dupa ce ati reusit sa scapati de kilogramele excedentare, consta in 2 conditii care trebuie indeplinite concomitent:

1. dieta trebuie sa elimine cauza ingrasarii, sa elimine carbohidratii cu incarcatura glicemica mare, ea trebuie sa fie echilibrata (sa contina proteine de calitate si grasimi benefice alaturi de carbohidratii buni) si sa fie conceputa conform cu statusul Dvs general, in functie de starea Dvs de sanatate si particularitatilor Dvs.

2. la sfarsitul dietei sa va mentineti schimbarea alimentatiei, daca va intoarceti la ceea ce va ingrasa si inainte (faina alba, zahar, fast-food-uri, dulciuri din comert, bauturi dulci etc) veti ajunge nu de unde ati plecat, va veti ingrasa chiar mai mult. Cu alte cuvinte, telul Dvs trebuie sa fie mentinerea unei greutati optime, nu slabirea ca sa intrati in rochia de mireasa!

 

Multa sanatate!

Dr. Man

 

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions